Prvi put u 550 godina za javnost otvorena uređena tvrđava Minčeta

U Dubrovniku je za javnost otvorena nova kulturnopovijesna atrakcija - uređena unutrašnjost tvrđave Minčeta s dijelom zapadnog predziđa i Muzejom ljevaonice metala iz 16. stoljeća u kuli Gornji ugao. Društvo prijatelja dubrovačke starine u radove je uložilo oko 3 milijuna kuna.

Minčeta je jedan od simbola Dubrovnika. Nakon dvogodišnjih radova prvi put u 550 godina za javnost je otvorena uređena unutrašnjost tvrđave.

Obilazak impresivnih kamenih hodnika šetnja je kroz dubrovačku povijest. Zanimljivost su i kameni kanali za vodu jer je Minčeta služila kao razdjelnica vode i opskrbljivala je grad vodom za vrijeme Dubrovačke republike pa do gotovo današnjeg dana.

Obnovljen je i dio zapadnog predziđa odakle se ulazi u kulu Gornji ugao s ljevaonicom metala i topova iz 16. stoljeća. Društvo prijatelja dubrovačke starine u radove je uložilo oko tri milijuna kuna. Sve uz potporu nove gradske uprave. 

Dubrovnik je dobio novu kulturno-povijesnu atrakciju, zanimljivu turistima i Dubrovčanima. Radovi na zapadnom predziđu nastavljaju se pa za iduću godinu najavljuju turu do tvrđave Bokar i Svetog Andrije.