23. Ljeto na Školjiću pohađalo više od 220 djece i mladih

U mjesec dana, koliko je trajalo 23. Ljeto na Školjiću, radionice astronomije, maketarstva, glume, programiranja, robotike, reciklaže i druge pohađalo je preko 220 djece i mladih iz Rijeke i okolice.

Ove godine najbrže su popunjene radionice kojima se učenicima od najranije dobi želi približiti svijet tehnologije, točnije robotike, programiranja te obrade i izrade fotografije. Centar tehničke kulture Rijeka je zbog velikog interes otvorio još jedan termin za održavanje radionice o korištenju simpatičnih mBot-ova. Osim prema tehnologiji, ove godine učenici su imali velik interes prema astronomiji, glumi na stranim jezicima i ekologiji. Nešto stariji brzo su popunili radionicu za voditelja brodice.

Ukupno je odrađeno 260 sati radionica koje su učenicima, mladima i drugim građanima omogućile da uz dobru zabavu nešto korisno nauče te steknu nova poznanstva i prijateljstva.

Polaznici radionice Daj pet za reciklažu posjetili su i Parku prirode Učka gdje su uz stručnu pomoć saznali kako se snaći u šumi, što se smije a što ne smije raditi u parku prirode, kako prepoznati zanimljive biljne i životinjske vrste te kako se orijentirati. Park prirode Učka besplatno je organizirao stručno vodstvo za polaznike.

Aviomodelari posjetili su Grobničku pistu gdje su isprobali modele slobodnoleteće jedrilice koje su izradili na radionicama, a nakon toga su se upoznali s avionima i hangarom kojim upravlja Klub za samogradnju i modelarstvo Krila Kvarnera.

U provedbi radionica je sudjelovalo dvoje volontera koji su zajedno odvolontirali 70 sati na radionicama.