Strasna ljepota Dagmar Meneghello

Sanjala sam da ću biti kao Simon de  Beauvoir, putovati, pisati, upijati druge kulture, međutim ljubav me odvela na pusti otok bez vode i struje, na otok na kojem nije bilo ljudi.“ – Dagmar Meneghello

Danas, 50 godina nakon što je mlada zagrebačka novinarka Dagmar Meneghello kročila u uvalu Palmižana malog hvarskog otoka Sveti Klement promatramo obnovljenu obiteljsku baštinu, naslijeđen i obogaćen prirodni ambijent oživljen ugostiteljskim sadržajem.

Rajska palmižanska okolina svih je tih godina bila i utočište umjetnika koje je Dagmar Meneghello pozivala. Svoj odlazak iz gradske vreve ova osebujna kolekcionarka ubrzo je nadoknadila intenzivnim druženjem s mladim slikarima i kiparima, među kojima su mnogi upravo na Palmižani prvi put izlagali.  Samo djelić tog začuđujućeg likovnog bogatstva bio je predstavljen na izložbi pod nazivom Strasna ljepota u zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori.

Pogledajte priču s Kulturnog kolodvora, na kojem se  možete zaustaviti i na usluzi HRTi ili nedjeljom nakon Vijesti iz kulture na HRT1.