Završio peti festival Ultra Europe

Završio je 'Ultra Europe Festival' u Splitu. U tri dana, koliko je trajao policija je privela 367 osoba zbog prekršaja vezanih uz drogu te remećenje javnog reda i mira. Protiv deset osoba podnesene su kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droge. Pokušavajući pobjeći policiji, noćas je jedan mladić umro od gušenja - nakon što mu je plastična vrećica s marihuanom koju je progutao zapela u dušniku.

Unatoč tomu, na Poljudu se okupilo oko trideset tisuća ljubitelja elektroničke glazbe iz cijeloga svijeta. Festival se danas preselio na Zlatni rat u Bolu na Braču, sutra je na Hvaru, a sve završava u srijedu na Visu.

A nakon završetka glavnoga dijela splitske Ultre, najviše posla imali su zaposlenici Čistoće. Prostor oko poljudskog stadiona bio je zatrpan desecima tona smeća. Prvi čistači na teren su izišli u zoru.

Prizori umornih partijanera koji su zaspali u splitskim parkovima, jutros su bili rijetki. Policija ih je nakon sinoćnjeg tragičnog događaja, na vrijeme upozoravala kako zelene površine nisu predviđene za njihov miran san. Ipak, malobrojni su uspjeli odspavati, dok se oni najuporniji, uz zvukove glazbe, nisu povukli pred policijskim službenicima i pometačima splitske čistoće.

Stanari okolnih zgrada, ne kriju zadovoljstvo zbog završetka splitske Ultre. Sretni su, kažu, jer će konačno  moći mirnije spavati.

Na kraju splitske Ultre, čini se kako su pored iznajmljivača i ugostitelja, festival elektronske glazbe, koji se po peti put održao u gradu, dobro prihvatili i svi oni, koji od njega nemaju nikakvu izravnu korist.