Na DORF-u sedam hrvatskih i jedna svjetska premijera

U sklopu ovogodišnjeg Festivala dokumentarnog rock filma (DORF), koji će se u kolovozu održati u Primoštenu i Vinkovcima, gledatelji će imati prigodu pogledati deset filmskih projekcija u Primoštenu i devet u Vinkovcima, uz sedam hrvatskih i jednu svjetsku premijeru, te bogati popratni program s izložbama, filmskim kvizom, koncertima i glazbenim nastupima, izvijestili su organizatori.

U Primoštenu će program otvoriti hrvatska premijera filma 'Čovjek iz Mo'Wax' autora Matthewa Jonesa (Velika Britanija) o Jamesu Lavelleu, osnivaču utjecajne etikete Mo'Wax, koji će 9. kolovoza i zatvoriti SuperUho festival svojim DJ nastupom.

Vinkovačka Udruge ljubitelja filma Rare, organizator DORF-a, za primoštenski dio festivala izdvaja i projekciju eksperimentalnog filma pulskog autora Josipa Pina Ivančića 'Slučaj GNJDD', o kultnom sastavu 'Gustaph y njegovi dobri duhovi, a predstavljaju i film 'Brojanje u jesen' slovenskog autora Marka Brecelja,  koji će biti poseban gost festivala. Nagrađivani film 'Buldožer-Pljuni istini u oči, slovenske ekipe na čelu s Varjom Močnik o kultnom prvijencu slovenskih rockera Buldožer, premijerno će biti prikazan drugi dan festivala.

Ovogodišnje festivalsko izdanje DORF-a posvećeno je proljetos peminulom rock kritičaru, književniku, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, pa će u znak sjećanja na tog svestranog umjetnika biti prikazana epizoda dokumentarnog TV serijala 'Borderland Soundtrack' novosadske autorice Brankice Drašković.

U okviru OFF DORF programa posjetitelji će u Primoštenu moći pogledati koncerte, nastupe DJ-a, izložbu plakata nepostojećih bendova autora Mire Župa, te sudjelovati u dvodnevnom filmskom kvizu koji će voditi poznati kvizoman Mario Kovač.

Dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš.

Glavni filmski program u Primoštenu održat će se od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži. U Vinkovcima će se DORF program odvijati od 24. do 26. kolovoza u Galeriji fotografija Meraja. Festival DORF 2017 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.