Dodijeljene i prve nagrade na Pulskom filmskom festivalu

U tijeku je 64. Pulski filmski festival koji ove godine donosi čak 170 naslova. Tko će odnijeti Zlatne arene, doznat će se 22. srpnja, međutim, neke od nagrada već su dodijeljene. Uz Nagradu "Fabijan Šovagović" - za poseban glumački doprinos hrvatskom filmu, koju je dobio Božidar Smiljanić, dodijeljene su i one za najvažnija postignuća na području filmske slike "Nikola Tanhofer".

Među ovogodišnjim dobitnicima snimateljske nagrade „Nikola Tanhofer“ je i direktor fotografije jedne od najgledanijih serija "Kuća karata" - Igor Martinović„Meni je drago što ova nagrada nosi ime Nikole Tanhofera jer bez njega ja ne bih bio ovdje -  on je taj koji me podržao i potaknuo na početku studija i primio me na klasu.“

Godišnja snimateljska nagrada dodjeljuje se u tri kategorije. Za dugometražni film osvojila ju je Jana Plećaš za filmsku fotografiju u ''Ne gledaj mi u pijat'', dok je za kratkometražni film „Iza lica zrcala" redateljice Katarine Zrinke Matijević, uručena snimatelju Vjeranu Hrpki koji je na filmu radio 4 godine: „Možda je to jedan nespecifičan način pričanja priče jer je ta intimna priča ispričana kroz prizmu krajolika – Like'', pojasnio je Hrpka.