Počinju IV. Hrvatske svjetske igare

Četvrto izdanje Hrvatskih svjetskih igara, najvećeg amaterskog sportskog natjecanja na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, počinje danas u Zagrebu, a organizatori najavljuju najmasovnije natjecanje dosad.

Prema ocjeni organizatora, na ovogodišnjim Igrama će nastupiti preko 900 natjecatelja iz cijelog svijeta te 150 iz Hrvatske, a na programu će biti 16 sportskih disciplina. Prvi su u Zagreb stigli sudionici Igara iz Kanade i SAD-a, dok će do početka natjecanja  stići i sudionici iz Angole, Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Crne Gore, Čilea, Danske, Ekvadora, Francuske, Italije, Irske, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Paragvaja, Perua, Rumunjske,  Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Švedske, Tanzanije, Velike Britanije i Venezuele.

Svi sudionici će za vrijeme trajanja Igara biti smješteni u Studentskom naselju Stjepan Radić u Zagrebu. Uz sportski i natjecateljski dio, pripremljen je bogat kulturni, turistički i zabavni sadržaj kako bi sudionicima Igara približili hrvatski kulturni i društveni život te kako bi im boravak u Hrvatskoj bio nezaboravan. Igre se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice RH i pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Grada Zagreba, dok je moto Igara 'Jedno je srce, jedna je Hrvatska'.

U okviru medijskoga pokroviteljstva HRT će izravno prenositi svečano otvaranje Hrvatskih svjetskih igara večeras od 20.30 na Četvrtom programu HTV-a (HRT - HTV 4), a kakva je atmosfera prije prvih natjecanja provjerila je ekipa Dobrog jutra: