Luda zabava za cijelu obitelj u vodenom parku u Brtonigli

Istra je odavno usmjerena na obiteljski turizam. Razlog je vjerojatno to što imaju najviše kampova koje obitelji vole, a i najbliža je emitivnim tržištima pa s djecom ne treba dugo voziti. Zbog svega toga počela se intenzivnije razvijati i dodatna ponuda za obitelji, pa su na poluotoku danas već dva velika vodena parka.

Vodena atrakcija u Brtonigli tu je istarsku općinu s 1600 stanovnika učinila turističkom mekom. Mnogi od čak 5 tisuća turista, koliko ih u vodenome parku na dan boravi, vraćaju se i po nekoliko puta.

Otkako je prije 3 godine otvoren, vodeni park u Brtonigli posjetilo je više od pola milijuna ljudi. Investicija od 15 milijuna eura uskoro raste. Za iduću sezonu pripremaju 2-3 nove atrakcije, proširenje cijele zone u auto kamp visoke kvalitete sa 5 zvjezdica, koji će imati i park odmorište. Procvao je općinski proračun, a ruke trljaju i tamošnji ugostitelji.

Istarsku vodenu zabavu na čak 8 hektara poznati je TripAdvisor proglasio ove godine drugim najboljim vodenim parkom u Europi, odmah iza onoga na španjolskom Tenerifeu.