Stingu će u pulskoj Areni biti uručen Porin za posebna dostignuća u glazbi

Odlukom Upravnog odbora Porina, engleskom glazbeniku Stingu na koncertu koji će se održati 26. srpnja u pulskoj Areni bit će dodijeljena nagrada Porin za posebna dostignuća u glazbi.

Porin Special Merit Award dodjeljuje se istaknutim stranim umjetnicima za posebna dostignuća u pojedinim glazbenim područjima, a uoči četvrtog nastupa pred domaćom publikom Stingu će prepoznatljivu kamenu statuetu uručiti predsjednik Upravnog odbora Porina, hrvatski glazbenik Neven Frangeš, priopćili su iz Unison - Hrvatskog glazbenog saveza.

Sting pripada onoj posebnoj i povlaštenoj grupi umjetnika koji se vode vlastitim talentom, idejama i visokim mjerilima, a pritom uspijevaju komunicirati s najširom publikom. I kao autor i kao izvođač zauzima sasvim posebno mjesto u pop glazbi. U njegovim projektima sudjelovali su uvijek ponajbolji glazbenici, a cijeniti treba i njegove široke obzore i izlete prema jazzu i klasici, rekao je Frangeš.

Prije Stinga ovu su nagradu dobili i osnivač benda Pink Floyd, Roger Waters, autor, producent te frontmen benda Bijelo dugme, Goran Bregović, blues gitarist Johnny Winter, bivši pjevač Sex Pistolsa John Lyndon te jazz zvijezde Arturo Sandoval, francuski violinist Jean-Luc Ponty, Ron Carter i Lee Konitz.
Sting ove godine obilježava 40 godina od dolaska na svjetsku rock scenu s grupom The Police. Na pulskoj pozornici pridružit će mu se i njegov sin, svestrani glazbenik Joe Sumner, a priliku da svijetu predstavi svoje hitove dobio je i domaći pop rock bend Buđenje.

Turneja 57th & 9th započela je početkom veljače, a slavni glazbenik na njoj predstavlja novi istoimeni album. Na turneji će mu se pridružiti i tročlani bend uključujući i njegovog dugogodišnjeg gitarista Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea te gitarista Rufusa Millera. Nakon Europskog dijela turneje Sting se seli u Centralnu i Južnu Ameriku te Aziju, a onda se ponovo vraća u Europu na dogovorene nastupe na odabranim ljetnim festivalima.

Stingov koncert u pulskoj Areni u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je naš glazbeni kritičar Ante Batinović: