Nade našeg streličarstva

Amanda Mlinarić i Alen Remar među najtrofejnijim su varaždinskim mladim sportašima. Bave se streličarstvom i članovi su Varaždinskog streličarskog kluba. No uvjeti u kojima treniraju ispod svake su razine. Na livadi unutar vojarne u Optujskoj ulici su, kažu - ilegalno, a mete i rekvizite izrađuju sami. 

Alen Remar ovacijama je prošle godine dočekan u rodnom Vidovcu nakon što je osvojio svjetsku titulu juniorskog prvaka u disciplini Field. Da bi uspio bilo je puno odricanja, priznaje da je i škola je patila. Najponosniji su Alenovi roditelji koja ga hvale da je uz sve obaveze vrijedan i marljiv učenik srednje škole.

No uvjeti u kojima treniraju Alen i Amanda Mlinarić nisu najbolji. Pripremaju se na poligonu vojarne u Optujskoj koju će uskoro preuzeti Hrvatska vojska. Bolno se je komparirati su natjecateljima izvan Hrvatske, Slovenci svakom klubu osiguraju livadu, mi smo tu ilegalno, bivši gradonačelnik Habuš nam je dao livadu godinu dana na korištenje i ilegalno smo tu,  ističe Cvjetoslav Zorman iz Varaždinskog streličarskog kluba.

Unatoč svemu medalje su tu. Amanda je u tridesetak dana oborila dva svjetska rekorda, a i Alen je i dalje u vrhu. Oboje vrijedno treniraju, svakodnevno i do 4 sata, jer cilj su Olimpijske igre u Tokiju 2020.