KUD Metković proslavio 40 godina

Velikim slavljem u Metkoviću, koji ima dugu i bogatu folklornu tradiciju, KUD Metković proslavio je 40 godina neprekidnog rada.
Nizali su se pjesme i plesovi ne smo s Neretve nego i iz ostalih dijelova Hrvatske. 230 aktivnih članova jednako dobro izvodi pjesme i plesove iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja. Kud Metković predstavlja jedno veliko blago i jedan ponos za sve nas Metkovce,  govori Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića. A Mato Obrvan, predsjednik KUD-a Metković dodaje: Ovoliko brojno članstvo svih uzrasta koje je na sceni s bogatstvom plesova i ostalih krajeva naše županije i Lijepe naše mislim da je potvrda kvalitete, a svakako i temelj za buduće naraštaje.
Brojni su naraštaji prošli kroz KUD Metković i u njemu tijekom 40 godina ostavili trag. A pred prepunim gledalištem ljetne pozornice nastupili su članovi od najmlađih do onih koji od prvog dana njegova osnutka aktivno nastupaju.

Brojni su ljudi iz svih krajeva Hrvatske i Europe, zahvaljujući upravo folkloru, upoznali Metković i Hrvatsku. Vrlo je vrijedan i fundus od 250 kompleta narodnih nošnji i sve one zablistale su na slavljeničkom koncertu.