U Rijeci predstavljen Studij medicine na engleskom jeziku

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci predstavljen je Studij medicine na engleskom jeziku. Doprinos je to reformi školstva i prilagođavanju standardima Europske unije.
 

Iako na Sveučilištu u Rijeci ovo nije prvi studij na engleskom jeziku, znatno pridonosi njegovu pozicioniranju na međunarodnom tržištu visokoobrazovnih ustanova. Upisna kvota je 30 stranih studenata. Studij se samofinancira, nema potporu Ministarstva, a školarinu će plaćati studenti – po godini 9000 eura. Ta cijena sigurno će omogućavati poboljšanje nastavne infrastrukture, znanstvene infrastrukture i nadam se dugoročno da će to biti jedan poticaj i za druge članove našega sveučilišta da možda krenu sličnim putem,  ističe prof. dr. sc. Tomislav Rukavina, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Rijeka se time ucrtava na znanstvenu kartu sveučilišnih gradova koji nude mogućnost studiranja u skladu s najsuvremenijim visokoškolskim trendovima. Što je to mogućnost da povećamo broj internacionalnih studenata da na neki način osiguramo i veći upul onih studenata koji onda stvaraju međusobnu konkurenciju, ali mi volimo uvijek govorit ne toliko o konkurenciji, koliko o mogućnosti razmjene iskustava. Evo, već imamo prijavljene studente iz Italije i Francuske, dakle, očekujemo studente iz Europske unije, a onda i da se širimo i da napravimo ovdje jednu uistinu internacionalnu sredinu, naglašava prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Za studij postoji razredbeni ispit koji je održan u Rijeci i Kölnu, a u rujnu će biti drugi upisni rok.