Renomirani španjolski plesni umjetnici otvaraju festival u Svetvinčenatu

Počinje 18. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčenatu - jedinstvena je to kulturna manifestacija koja se svojom tradicijom dokazala kao omiljeno okupljalište plesnih stručnjaka i ljubitelja plesne umjetnosti.

Sudionici i gosti festivala iz godine u godinu ciljano dolaze pratiti međunarodni program sastavljen od suvremenog plesa, fizičkog teatra, mime, cirkuserije, uličnog teatra, te edukativnih seminara i radionica..

Nakon večerašnjeg svečanog otvorenja španjolska plesna umjetnica i koreografkinja Laura Aris Alvarez izvest će na glavnom gradskom trgu solo "Open Wound", a nakon nje na sceni u kaštelu Grimani nastupit će 12 plesača austrijske kompanije Hungry Sharks s predstavom "Hidden in Plain Sight", te na kraju prve večeri mađarski plesači Emese Cuhorka i Lászla Fülöpa iz grupe Timothy and the Things u Loži će izvesti duo "Your Mother at My Door".

Izvedbe na gradskom trgu i u gradskoj loži su besplatne, a cijena ulaznica za program u kaštelu Grimani iznosi 60 kuna.

Uoči početka Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčenatu u Hrvatskoj uživo gostovao je jedan od organizatora, plesni umjetnik Edvin Liverić: