Ilok, skriveno blago Europe

Zovu ga i kontinentalnim Dubrovnikom, a sve zbog zidina. Riječ je naravno o našem najistočnijem Hrvatskom gradu - Iloku, skrivenom blagu Europe.

Destinacija Vukovar-Vučedol-Ilok proglašena je europskom destinacijom izvrsnosti u Hrvatskoj, tj. pobjednik je ovogodišnjeg EDEN-a. Direktorica Turističkog ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić Srpak u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otkrila je kako su stigli te laskave titule:Riječ je o europskom projektu kojeg od 2006. godine provodi Europska komisija s osnovnim ciljem umrežavanja i promocije ne tako tradicionalnih turističkih mjesta s ciljem promocije i povećanja posjećenosti. Ove je godine tema bila kulturni turizam, a upravo se potez od Vukovara, preko Vučedola i Iloka može pohvaliti i bogatom kulturno-povijesnom baštinom. Svim europskim pobjednicima u proljeće 2018. godine bit će uručena  priznanja u Bruxellesu.

Osječka ekipa posjetila je najistočniji Hrvatski grad Ilok i pored srednjovjekovnih zidina zabilježila razgovor s direktorom iločkog turističkog ureda, tako je i Dobro jutro, Hrvatska pomoglo u otkrivanju skrivenog blaga Europe.

Zanimljivo je da je samo u prvih šest mjeseci ove godine broj posjetitelja u Iloku porastao za 26 posto u odnosu na prošlu godinu. Kraj je to u kojemu turisti imaju puno toga za posjetiti, vidjeti i kušati.