Zvjezdano selo Mosor

Zvjezdano selo Mosor i ove godine tijekom ljetnih praznika organizira školu tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola.

Petnaest učenika iz Dubrovnika, Splita, Solina i Zagreba na Mosoru je pet dana pohađalo ljetnu školu tehničkih aktivnosti. Uz predavanja i praktične radove iz astronomije održane su i radionice. Naša želja je kvalitetna organizacija slobodnog vrremena učenika njihovo druženje i socijalziacija u društvu vršnjaka, upoznavanje s novim tehničkim diciplinama kroz radionice koje vode mentori, većinom iz udruga Splitsko-dalmatinske županije,  kaže Tomislav Nikolić, tajnik Zvjezdanog sela.

Prva dva dana učilo se o digitalnoj fotografiji i automodelarstvu. Najviše zanimnja djece privukle su radionice robotike. Kroz igru i rad s robotima djeca se uvode i u svijet programiranja. Programiranje je inače dosadno , 99% djece ga odbija, a ovo je način da ih se zainteresira i da požele i dalje se baviti programiranjem,  naglašava Anto Marjanović, nastavnik informatike. Astronomija je djeci posebno interesantna. Ovaj put učili su o sunčevom sustavu koristeći i veliki teleskop za promatranje mjeseca i planeta.

Nova škola tehničkih aktivnosti održava se krajem ovog mjeseca. Mjesta još ima, a zainteresirani se mogu prijaviti putem web stranica Zvjezdanog sela Mosor.