Glazbena senzacija Gregory Porter na Tvrđavi svetog Mihovila

Tvrđava svetog Mihovila ovog ljeta nudi niz nastupa svjetskih glazbenih senzacija: preksinoć je ondje nastupio slavni jazz glazbenik, pjevač i glumac Gregory Porter, dvostruki dobitnik prestižne nagrade Grammy – poručio je da ga je tvrđava osvojila. 

"U svakom ambijentu - nastojim biti poseban u izvedbi, a ovdje je cijelo okružje samo po sebi posebno - more, pogled na grad i - ljudi!" otkriva jazz-glazbenik Gregory Porter koji je publici ponudio nostalgični spoj jazza, bluesa, soula i gospela: „Gregory Porter je A liga, broj jedan na jazz-sceni. Ništa bolje nismo čuli ove godine", komentiraju oduševljeni posjetitelji.

Ovaj je koncert nastavak sezone na srednjovjekovnoj šibenskoj utvrdi koja svojim programom povijesno naslijeđe želi predstaviti na suvremen način: „Tu sjajnu spomeničku baštinu važno je potpuno oživjeti i učiniti je što dostupnijom te programima koji su tu odvijaju privući što veći broj posjetitelja", objašnjava Gorana Barišić Bačelić iz šibenske organizacije Tvrđava kulture, a suorganizator koncerta Antonio Ševerdija dodaje: „Cilj i namjera ovog projekta je brendiranje cijele županije u glazbenu destinaciju."

Do kraja rujna Šibenik će tako ugostiti i mnoge druge zvijezde - iz svijeta glazbe, plesa i filma.