Ljubitelje piva svi putovi vode na Opatovinu

Ove godine na Opatovini se očekuje više od 30 vrhunskih craft pivara iz Hrvatske i cijelog svijeta te više od 100 vrsta vrhunskih craft piva!
Opatovina Beer Fest potvrdit će se kao tradicionalna manifestacija i jedinstveni dio turističke ponude Grada Zagreba. Sama Opatovina u međuvremenu je već postala središnje okupljalište ljubitelja piva u Hrvatskoj i turistička atrakcija – 'pivska ulica', odnosno 'Beer Street', kakvom se diče npr. Dublin, London, München, Prag i druge europske i svjetske metropole.

Ovoga vikenda svi ljubitelji craft piva ne smiju propustiti priliku kušati više od 100 vrsta vrhunskih craft piva na Trgu Petrice Kerempuha, ispred kultnog zagrebačkog lokala Potepuh, koji je u postao punokrvni irski Harat's pub. I duž cijele ulice Opatovina ispred lokala svoje vrhunske pivske uratke predstavit će domaći craft pivari i gosti iz inozemstva – Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva, Irske, Danske, Švedske, Kanade i SAD-a. Tako će cijela ulica biti rezervirana samo za bogatu ponudu najboljeg piva! Kako bi doživljaj bio potpun, i ove se godine za posjetitelje pripremaju i slasni pivski zalogaji te svirke uživo i nastupi DJ-a.

Više o tome što možemo vidjeti i kušati ova dva dana za Dobro jutro su otkrili craft pivari Matija Mrazek, Miroslav Šulak, Andrej Čapka i Nick Calder- Scholes, podrijetlom s Novog Zelanda, koji je kuhao pivo i u Londonu, te u ime organizatora Mladen Marković.