S gitarom iz Valpova u London

Mihael Majetić mladi je hrvatski gitarist koji se školuje na Royal Academy of music u Londonu, jednom od najpoznatijih glazbenih sveučilišta.

Za vrijeme ljetnih praznika u Zagrebu ekipa Dobrog jutra zatekla Mihaela Majetića koji je uz svirku ispričao je kako je ljubav prema gitari započela. Odrastao sam u Valpovu u Slavoniji i počeo sam svirati gitaru negdje u dobi od 8 godina. Otac je gitarist, amaterski i kada mi je nešto pokazivao i to mi je bilo dosta zanimljivo…  I onda, kada sam imao 9 godina, u Valpovu se otvorila glazbena škola…

Nakon srednjoškolsko glazbenog obrazovanja u Zagrebu, odlazi u London. Kraljevsku akademiju glazbe u Londonu odabrao je nakon pomne istrage po internetu. Otišao sam na audiciju. Nisam znao što me čeka, ali nekako sam se pripremio na sve. I rezultat je bio dobar. Završio sam upravo 3. godinu.

Život u Londonu je potpuno drugačiji; ubrzaniji, skuplji. Kako se snalazio mladić iz Valpova? London je zbilja velik grad i grad pun mogućnosti. Nekako u početku je bio taj neki šok. Jezik je lako svladao, priviknuo se na relativno čestu promjenu smještaja, a uz pomoć roditelja i vlastiti angažman prevladava i 'teške financijske trenutke'. Često nastupa i podučava djecu, a školarinu mu pokriva studentski kredit engleske vlade. Na akademiji je upoznao studente iz čitavog svijeta. Svi su oni na neki način ambasadori svoje kulture i države.

Mihael je posvećen klasičnoj glazbi. Izvodi poznata djela, ali i sam sklada. Imao je koncerte po Hrvatskoj i Engleskoj. Najviše voli nastupati u crkvama s dobrom akustikom. Voli Bacha i baroknu glazbu, a za gledatelje Dobrog jutra izveo je 1. stavak Sonatine za gitaru Federica Morena Toroba.