Kamp Zidine – čisto srce Lopara

Kamp Zidine - čisto srce Lopara iz zraka ima oblik srca. O njegovim otkucajima brine rapski Robinzon Ivo Olib. Kamp je osmislio po uzoru na jedan afrički, kojeg je davno posjetio.

Do kampa se najlakše stiže barkom ili pješice. Ive, naime ne dopušta prilaz bilo kakvim motoriziranim pomagalom, a svatko tko se jednom zaputi u pješčanu divljinu loparskog dijela Raba, oplemenjenu mirišljavom crnogoricom, ubrzo će shvatiti i zašto.

Na takvom smirujućem prostoru s kojeg pogled puca na široki plavi jadran, svaki automobil djeluje kao mala ekološka bomba. U dubinu kampa posjetitelje vodi mala stazica ukrašena ručno izrađenim maštovitim keramičkim vazama s kojih se uz borove penju puzavice velikih crvenih cvjetova. Pod nogama blago šušti tepih od pijeska i borovih iglica, a njuh draži mirisna kombinacija koja bi nosnice otvorila i najžešće prehlađenom čovjeku.

Usred takvog ambijenta smjestio je Ive svoj mali kamp, petnaestak drvenih bungalova i tridesetak šatora, kamp 'Zidine'. Riječka ekipa HTV-a, za Dobro jutro zavirila je tamo: