Koncertna sezona ne posustaje

Nedjelja, 23. srpnja - Grmljavina metala podno Alpa!
I dalje dominiraju ljetni festivali. Kako kod nas tako i u susjedstvu pa tako ne mogu ne najaviti jedna od najvećih festivala metala u ovim  našim krajevima a riječ je o festivalu Metaldays koji se održava u Tolminu u Sloveniji još od 2004. godine a traje punih osam dana. Od 22. do 29. srpnja u prekrasnom ambijentu  ispod padina Julijanskih Alpa između rijeka Soče i Tolminke. Uglavnom u tom će prekrasnom ambijentu tih osam dan grmjeti metal i svi podžanrovi ovog glazbenog pravca. Nastupa stotinjak bendova iz cijelog svijeta a među hedlinerima su Marilyn Manson, Amon Arath, DORO, Venom Inc., Kadavar, Grave Digger, Architecht, Heaven Shell Burn, Death Angel, Pain itd.


Utorak, 25. srpnja -
Motovun Film festiva i Tam Tam festival

U utorak počinje i Motovun Film festival koji je ove godine povodom 20 godina održavanja odlučio počastiti svoje goste sa dva vrhunska koncerta i to grupa Let3 koja svojim nastupom otvara festivala i Laibacha koji svojim nastupom zatvaraju festival. Vjerujem da će publika sigurno uživati jer znamo da su obje grupe vrhunski majstori kada je u pitanju koncertni nastup. Usput ću spomenuti da će Laibach uskoro objaviti novi album 'Also Sprach Zarathustra' pa vjerujem da će publika imati priliku i premijerno čuti neke nove pjesme.

Istog dana počinje i Tam Tam festival na Hvaru u mjestu Sućuraj. Posljednjih pet godina Tam Tam festival pretvorio se u jedan od najjačih festivala alternativne glazbe u Hrvatskoj a od ove godine odlučili su uvesti i niz radionica, izložbi a i u suradnji s Tabor film festivalom pripremili su i retrospektivu filmova sa ovogodišnjeg festivala. Tam Tam traje od utorka do subote, 29. srpnja. Najveći je dio koncerata planiran za petak i subotu. Tako ove godine na Hvaru nastupaju: Repetitor, ABOP, Pridjevi, Moskau, Umreti Fit, Billie Joan, Seven That Spells, Seine, Igralom, Spiridon i Dogs In Kavala. Tko je tih dana na Hvaru ili barem negdje blizu Hvara, moja topla preporuka da svakako svrate u Sućuraj i dožive iz prve ruke ove sjajne bendove koji ove godine nastupaju na Tam Tam festivalu.  


Srijeda,  26. srpnja - Sting u Puli

U srijedu nam nakon 20 godina dolazi Sting. Sjećam se koncerta u Pulskoj Areni 1997. i znam da je bilo sjajno pa vjerujem da će i ovaj u srijedu biti također veličanstven. Sting nam dolazi na krilima promocije svoj posljednjeg studijskog albuma '57th & 9th' - prvog studijskog albuma kojeg je objavio nakon 10 godina pauze. Prije nego Sting kroči na pozornicu publika će doživjeti grupu Buđenje nakon koje još dolazi i Joe Sumner - sin tate Gordona Sumnera odnosno Stinga. O grupi Buđenje ne bih ovom prilikom, a Joea Sumnera sam malo pogledao na YouTubeu i nije me se baš previše dojmio, ali sam siguran da će ga tata Sting podržati i sigurno zamoliti publiku za veliki pljesak nakon njegovog nastupa.