Prvi Crossover Festival Zagreb od 26. do 30. srpnja

Prvo izdanje Crossover Festivala Zagreb - međunarodnog glazbenog festivala, održat će se od 26. do 30. srpnja u samom središtu grada, u parku Ribnjak, a dovest će niz glazbenika iz cijeloga svijeta, najavili su organizatori festivala.

Svakog dana tog petodnevnog događaja održavat će se dva do tri koncerta, a u međuvremenu će se za glazbenu kulisu pobrinuti DJ-evi.

Francuski jazz pijanist Cédric Hanriot, koji je svirao na Grammyjem ovjenčanom albumu Diane Reeves, dolazi u pratnji suvremenog jazz Groovematic trija. Publika će imati prilike uživati i u nastupu benda Maurizio Presidente, sastavljenog od glazbenika iz Portugala, Francuske i Njemačke, koji miješaju žanrove i ritmove specifične za njihove kulture s naglaskom na gipsy jazz. Iz susjedne Srbije dolazi Lady Jelena, a s Kosova bend Gipsy Groove. Pozornicu će s njima dijeliti afrički bend Kaira Kela i mnogi drugi.

Crossover Festival Zagreb, osim glazbenog programa, ponudit će i zanimljivu gastronomsku ponudu. U srijedu, 26. srpnja, četvrtak, 27. srpnja, i petak, 28. srpnja, radno vrijeme je od 17 sati do ponoći, dok će za vikend festival svoja vrata otvoriti već u podne. Ulaz je slobodan.

Crossover Festival Zagreb organiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.