'Tko ima Dunav, ne treba mu more'

Ljeto na vukovarskoj adi, vožnja panoramskim brodom, obilazak grada i gradskih znamenitosti, Europska destinacija izvrsnosti, dolazak kruzera, ove godine njih gotov 190 - dio je turističke ponude grada uz Dunav.

Turističku sliku Vukovara s Dunava možete vidjeti s Bajadere. Bajadera je solarni turistički panoramski brod koji povezuje Vukovar i Vučedol i koji vam omogućuje jedinstven pogled s rijeke na grad i njegove znamenitosti. Ideja je bračnog Zrinke i Zorana Šesto koji su odlučili da će njihova agencija u potpunosti biti destinacijska, specijalizirana za Srijem, Slavoniju i Baranju.

Jedno od mjesta koje treba posjetiti, a tako kaže Hrvatska turistička zajednica, jedna od najljepših hrvatskih plaža i to ona na maloj vukovarskoj adi. Uređenje toga prostora bila je ideja Športsko ribolovnog društva Dunav koje upravlja tim mjestom a na dan ga posjeti i do nekoliko tisuća ljudi.

Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok nacionalni je pobjednik izbora EDEN - Europske destinacije izvrsnosti što je još jedan motiv turistima doći u grad koji će ove godine primiti gotovo 190 kruzera.