Sve više turista odmor želi provesti aktivno

Sve više turističkih objekata prilagođava se želji turista koji dio odmora žele provesti na kontinentu. Većina ga želi provesti aktivno, a jedna od omiljenih aktivnosti im je - vožnja biciklom. Pogotovo u Međimurju. 

U toplicama Sveti Martin okupilo se više od petsto biciklista na 14. Panonskom maratonu triju država. Vozilo se kroz tri države - iz Hrvatske, preko Slovenije do Mađarske, a cilj je promicati cikloturizam u regiji. Vjerojatno jedna od najljepših u Europi - biciklistička ruta od izvora Drave u Italiji, preko Villacha do Klagenfurta - raj je za ljubitelje biciklizma. Lagano spuštanje uz sam tok rijeke, a kad se umorite - bicikl ukrcate u vlak. Tako to radi razvijeni zapad, a kažu nam susjedi iz Slovenije da su oni daleko od primjerice Italije u kojoj postoje dvotračne staze, odmah uz željezničku prugu.

Slovenija je pak ako se govori o cikloturizmu - ispred Hrvatske. Međimurje ima dvjestotinjak kilometara označenih staza, ali još je tu posla. U planu je povezivanje cijelog Međimurja - od općine Štrigova - pa do Podturna. Da zainteresiranih za bicikliranje itekako ima, dokazao je nedavni Panonski maraton koji je startao u Toplicama Sveti Martin. Natjecali su se Hrvati, Mađari i Slovenci. Nema spora oko granice - samo uživanje.