Mladi filmaši iz cijeloga svijeta dolaze na Brač Film Festival

Nakon dvije uspješne godine, 3. rođendan Brač Film Festival proslavit će od 10. do 12. kolovoza 2017. u Supetru na otoku Braču. Ovogodišnji program sadržajniji nego ikad nastavlja glavni cilj Festivala - promociju mladih i prespektivnih filmaša.

U samu organizaciju festivala uključeni su osim već uhodanih mladih studenata iz regije (Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore) po prvi puta i oni iz cijelog svijeta (Engleske, Francuske, Libanona pa sve do daleke Kine). 
Kratkometražni filmski program donosi filmove mladih autora iz Amerike, Esonije, Danske, Norveške, Belgije, Slovenije, Srbije i Izraela.

Internacionalni ekipa koja broji preko 60 mladih entuzijasta boravit će tijekom Festivala u Supetru i sudjelovati na radionicama, projekcijama, predavanjima i okruglim stolovima. 
Glavni program Festivala, otvoren za javnost je dugometražni program koji će se održati u ljetnom kinu.

Program donosi proslavljene naslove poput hrvatskog filma «Ministarstvo ljubavi», crnogorskog dugometražnog prvijenca 'Igla ispod praga' te francuskog filma 'Projekt: Zajedno' predstavljenog na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu. Mlade filmaše podržat će i autori dugometražnih filmova, redatelj filma Ministarstvo ljubavi, Pavo Marinković i glavni glumac Stjepan Perić. 
Na festival se vraća i Vinko Brešan koji će svoje iskustvo i znanje predočiti kroz masterclass na temu 'Kako od ideje stvoriti film?', a drugu godinu za redom vraća se i uspješni srpski producent Miroslav Mogorović.

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput 'Uzbuna na Zelenom vrhu', 'Mali Gangster' i 'Novi klinac' BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino. Zbog prošlogodišnje prepunjenosti, ove godine se program seli u prostorije Osnovne škole Supetar i besplatan je za svu djecu.

Tijekom Festivala bit će otvorena izložba fotografija 'PREMIJERE' Marijane Marinović, rodom Bračanke koja dugi niz godina živi u New Yorku i fotografira poznate i slavne na crvenim tepisima diljem SAD-a.