Uspješni hrvatski atletičari s invaliditetom

Od 14. do 23. srpnja u Londonu na stadionu u Queen Elizabeth Olympic Park održano je 8. Svjetsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom. U konkurenciji više od 1300 sportaša iz 92 zemlje svijeta nastupilo je 11 hrvatskih atletičara i 2 atletičarke.

Hrvatska para atletska reprezentacija zaokružila je tako iznimno uspješnu priču u Londonu s osvojenih 5 odličja (1 zlato, 2 srebra i 2 bronce) i to podsjetimo: Mikela Ristoski zlatna, a Zoran Talić srebrni u dalju, Miroslav Petković srebrni, a Ivan Katanušić i Velimir Šandor (svaki u svojoj kategoriji) brončani u bacanju diska.

Velimir Šandor svoju je medalju posvetio treneru Ivanu Čengiću, roditeljima i svim onima koji su vjerovali u njega. Još mi u kolekciji nedostaje zlato, ali nadam se da ću u narednim godinama još više i napornije raditi da to ostvarim. U nekim trenucima nisam baš dobro osjetio disk, ali atmosfera na stadionu je bila veličanstvena.

Velimir je u društvu Darka Matića, glasnogovornika Hrvatskog paraolimpijskog odbora, o svojim i uspjesima naše ekipe govorio u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: