Vruće festivalsko ljeto

Hrvatska je u zadnjih nekoliko godina postala hit destinacija za ljetne glazbene festivale smjestivši se u sam vrh zemalja Europe po broju i kvaliteti istih koje posjećuju tisuće mladih iz cijelog svijeta.

Listu najboljih ljetnig festivala počinjemo Outlookom – najvećim europskim festivalom sound system kulture. On u Pulu dovodi izvođače koji spadaju u vrh house, reggae i hip-hop glazbe. Koliko je privlačan publici svjedoći brojka od 20 000 posjetitelja. Outlook svoja vrata otvara 6. rujna koncertom u pulskoj Areni.

'Mlađi brat' Outlooka je Dimension festival koji se održava od 30. kolovoza do 3. rujna na istoj lokaciji. Otvara ga velika glazbena diva Grace Jones, a festival se nastavlja na tvrđavi Punta Christo. Dimensions festival danju priprema svirke uživo tik uz more, a noću koncerte svjetskih zvijezda. 

Zelene oaze mjesta mjesta Primišlje pored Slunja i ove godine su plesni podij, ali i duhovno utočište članovima trance plamena odnosno ljubiteljima ove glazbe i kulture. Razlog tome je održavanje međunraodno poznatog festiovala Modem koji traje do kraja srpnja. Festival želi ukazati na to kako zajedništvo s glazbom, prirodom i ljudima pruža puninu života.