Deseto izdanje Ferragosto Jama

Na popularnom izletištu 'Orah' u Orahovici sinoć je započeo 10. Ferragosto Jam. Riječ je o najvećem festivalu urbane glazbe u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Zahvaljujući nastupima poznatih imena ima sve više poklonika iz Hrvatske i iz susjednih zemalja. 

Bajaga i Instruktori, Đavoli by Neno Belan & Fiumens, Elemental, Bolesna braća, PipsChips&VideoClips, Bad Copy, Repetitor, Six Pack i Zdenka Kovačiček
samo su neke od snaga koje će razveseliti posjetitelje na Orahovačkom jezeru, omiljenom okupljalištu mladih iz cijele regije.

Proslavu okruglih deset godina festival Ferragosto JAM započeli su 1. kolovoza kada su u Orahovicu stigli braća Max i Iggor Cavalera, osnivači kultne Sepulture. Regularni dio festivala počeo je jučer uz nastupe brojnih zvučnih imena jake domaće i regionalne scene.


Jučer su nastupili Bajaga i Instuktori, Elemental, Kandžija s Golim ženama, Debeli Precjednik, Pridjevi, Antenat te Lika Kolorado. Na Dance Hard Stageu najizdržljivije je zabavio legendarni car tuluma, DJ Kneža.

Danas, između ostalih, nastupaju Bolesna Braća, Bad Copy, PipsChips&VideoClips, Mašinko i Repetitor. Drugog dana festivala u pogon se stavlja i 'Izštekani stage' koji donosi probranu ekipu vrsnih domaćih kantautora.

Sutra će se atmosfera na svim pozornicama dodatno zakuhati. Dovoljno je nabrojati samo neke od izvođača: Krankšvester, punk majstori Six Pack, riječki indie prvaci Jonathan i pomaknuti reper na harmonici Miki Solus, Đavoli by Neno Belan & Fiumens . 'Izštekani stage' nudi posebnu poslasticu nastupom velike i osebujne Zdenke Kovačiček koja će svoje svevremenske hitove predstaviti u pratnji fantastičnog gitarista Branka Bogunovića Pifa.
Cijeli program potražite na facebook stranici festivala.