Romantičnom šetnjom kroz povijest Zadra

Zadar je postao bogatiji za još jednu turističku ponudu. Romantic Zadar Walk – Romantic poscard from Zadar, naziv je novog kulturno-turističkog projekta u kojem Idassa i Jader, tražeći ljubav, putuju kroz prostor i vrijeme, zaustavljajući se na 14 lokacija na Poluotoku.

Ja sam Jader....A ja sam Idassa... mislim da se već od nekud znamo! - početak je to potpuno drugačijeg obilaska grada u kojem dvoje kostimiranih glumaca, na hrvatskom i engleskom, vode Zadrane i njihove goste te ih upoznaju sa zanimljivim, zaboravljenim  legendama grada. Na koga cilja s ovom projektom otkriva autorica Ana Dobrović: Uglavnom parove i one zaljubljene i one koji će to tek biti, ali zapravo na sve generacije. Sve one koji žele doživjeti Zadar na jedan romantičan način.

Još jedna zanimljiva novost su i virtualne razglednice, koje uz samo par klikova na pametnom telefonu, možete poslati bilo gdje u svijet. E-poscard je mobilna aplikacija Hrvatske pošte, rekao je Marin Dvornik, izvršni direktor sektora za upravljanje poštanskim uredima. Služi za izradu i slanje personaliziranih razglednica, odnosno čestitki koje su napravljene u istoimenoj aplikaciji za moderne telefone. U biti je spoj modernog i tradicionalnog načina slanja čestitki odnosno razglednica.

Razglednice će se čuvati u Narodnom muzeju u Zadru, koji time postaje prvi muzej takve vrste u svijetu.  Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar: Vaše fotografije odnosno razglednice bit će tiskane u fizičkom obliku i postat će dio zbirke Narodnog muzeja Zadar. Znači vaša ljubavna fotografska priča postaje dio fundusa Narodnog muzeja Zadar, jedinog muzeja u svijetu, koji samo za vas čuva vaše lokote ljubavi u obliku razglednice.

Predstavljanje projekta objektivom je zabilježio Šime Strikoman, koji je popevši se na 18 m visok jarbol jedrilice Gringo, ovjekovječio ljudski violinski ključ.