U Šibeniku otvoren Changer festival

Changer Meetup, jedinstveni festival koji objedinjuje pet različitih sfera, od kulture preko glazbe do poslovnih konferencija, sinoć je svečano otvoren u Šibeniku multimedijskom izložbom Inside Out Ivana Maričića Klifaa u Galeriji sv. Krševana i brojnim atrakcijama, pa su uz 3D projekcije na katedrali sv. Jakova zasvirali i Led Drummersi.

Festival u organizaciji agencije Fakat i Turističke zajednice grada Šibenika otvorili su gradonačelnik Željko Burić i direktor Turističke zajednice Dino Karađole.

Changer Meetup sastoji se od pet  programa koji će se odvijati od 26. do 28. srpnja na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri grada, a podijeljen je na Changer Meetup Conference, Changer Meetup Multimedia, Changer Meetup Street Art, Changer Meetup Playground i Changer Meetup Music.

Sveukupno ove godine kroz tjedan dana festivala na lokacijama diljem stare gradske jezgre imamo čak 94 događaja, a Šibenik smo za ovaj festival odabrali upravo zato što je grad 'changera', odnosno ljudi koji su kroz prošlost svojima djelima i inovacijama utjecali na tijek povijesti i upravo zato nam je zadovoljstvo biti ovdje, kazao je Marko Perica iz agencije Fakat koja je suorganizator Changer festivala.

Changer Meetup Multimedia po prvi put u Hrvatsku doveo je luminare engleske umjetničke grupe Architects of  Air koji su postavljeni na trgu Poljana pa veliku pneumatičku skulpturu građani Šibenika mogu razgledati tijekom festivala i izgubiti se u balonima s nizom tunela uz igru boje i svjetla.

U okviru Changer festivala održat će se i Changer Meetup Playground radionice koje su u isto vrijeme i igraonice glazbe, dizajna i kreativnosti  za djecu kako bi uz igru, razvijali svoju kreativnost i inovativnost.

Changer Meetup Conference u Šibenik dovodi istaknute govornike i poslovne lidere koji će zainteresiranima otkriti tajnu uspjeha u poslovnom svijetu, Changer Meetup Street Art u večernjim će sati oživjeti šibenske ulice nastupima uličnih umjetnika, a svoje glazbene sposobnosti već je predstavio Seor Marküsen, jedan od najpoznatijih multiinstrumentalista na svijetu. Changer Meetup Music u Šibenik dovodi poznata imena kao što su Laibach, Chui, ABOP, Sowas i Josipa Lisac koji će održati koncerte na tvrđavi sv. Mihovila i kod crkve sv. Krševana.

U Perivoju Roberta Visianija održava se i Changer meetup food & fun, uz moto da dobra hrana mijenja pogled na svijet, a bogati program odvijat  će do 1. kolovoza.