Porcijunkulovo - najveća turistička manifestacija u Međimurju

U Čakovcu je danas počelo Porcijunkulovo, najveća turistička manifestacija u Međimurju. Možda je to teško za izgovoriti, al zato neće biti teško zabaviti se uz niz koncerata, radionica.

Ova manifestacija stasala je kao običan sajam i uz svetkovinu postala je središnja turistička manifestacija Međimurja. Okuplja svake godine sve više poznatih glazbenih imena, domaćih izlagača, a tu je i niz popratnih sadržaja.
Franjevačka svetkovina Gospa od Anđela ili Porcijunkula slavi se 2. kolovoza, a toga dana, prema učenju Crkve, vjernici mogu dobiti potpuni oprost. Čakovec slavi Porcijunkulovo programom koji dulje od pola stoljeća povezuje vjerske i svjetovne sadržaje u cjelinu koja oplemenjuje i mlado i staro. Organizator, Turistička zajednica grada Čakovca ove godine najavljuje program kojim će obuhvatiti izložbe i radionice starih zanata i obrta, koncerte, edukativne i zabavne radionice za mališane, prezentacije međimurskih vina, oldtimer susret…

U strogom centru grada i Perivoju Zrinskih obilje sadržaja očekuje posjetitelje ovoga ljeta, na manifestaciji koja je pomaknula vlastite granice već nekoliko puta i stekla nove pozicije na turističkoj, vjerskoj i kulturnoj karti. Iznenađenja se nižu od ljeta do ljeta pa će tako i ovogodišnje izdanje Porcijunkulova svojoj publici donijeti osvježenja. Program u režiji gradske Turističke zajednice svojim će angažmanom obogatiti čakovečki franjevci i poklonici sv. Franje Asiškog.

Prošle godine kroz Čakovec prošle je 200 tisuća posjetitelja i više od 200 izlagača. Web stranicu manifestatacije posjetilo je više od 400 tisuća ljudi. Službeno otvorenje večeras je u 20 sati, a vremena posjetiti Porcijunkulovo imate do srijede, 2. kolovoza. I nemojte zaboraviti okinuti selfi pod kišobranima jer inače kao da niste ni bili ovdje. Postali su pravi simbol cijelog događaja.

Više o ovogodišnjem Procijunkulovu za Dobro jutro govorila  je direktorica čakovečkog turističkog ureda Boška Ban Vlahek.