Jedini narančasti muški model na Balkanu

Modni svijet u Hrvatskoj dobro zna tko je Robert Bojanić. Na svakoj se reviji izgledom izdvoji od ostalih. I to zahvaljujući prirodnoj narančastoj kosi. Domaće modno tržište je osvojio, a u utorak, 1. kolovoza, odlazi u Kinu, na proboj na svjetsko tržište.

Odmalena svoju narančastu kosu nije volio, ali sada, u svojoj 20. Robert Bojanić zna da mu je to itekako s razlogom darovan prirodni dar. Kad sam bio mali bio je problem imat naračastu kosu. Nisam bio zadovoljan, zezali su me, ali s vremenom sam shvatio me priroda podarila, iskren je Robert.

Rodom iz Poreča, posljednjih godinu dana radi kao model. I to kao jedini narančasti muški model na Balkanu. A model je postao gotovo slučajno. Sestra mu je dojavila da Ellite model trži nova lica, pa da probam, imam visinu, specifičan sam i tad je sve krenulo.  U zadnjih godinu dana bio je stalno zaposlen jer je svojom bojom popunio 'rupu na tržištu'. Za muškog modela Robert ima idelnu i visinu i težinu. Visok je 186 cm, a težak 70 kg. Specifičnim izgledom u kratkom je vremenu osvojio domaće modno tržište, a sada kreće na svjetsko. Odlazi u daleku nam Kinu, u grad Vangou. Straha nema, jer je sve organizirano, ugovor je potpisan, pravila su stroga a meni je organizacija najbitnija.

Bit će ondje dva mjeseca. Smješten s još dva muška i dva ženska modela, ali tko su i s kojeg kraja svijeta su oni, još ne zna. Iz Hrvatske naime onamo sam odlazi. Nada se da će mu Kina bit odskočna daska do ispunjenja snova. Nošenja revija za neke od najpoznatijih svjetskih dizajnera. Želja mi je uspjeti na tim castinzima jer ako mi tamo krene onda idem dalje, a to su Milano, Pariz, London…

U Hrvatskoj je, kaže, još mnogo predrasuda o ovome poslu, slabo je plaćen i gotovo ga nitko ne smatra pravim poslom. Da bi se muškarac bavio modelinogom treba imati kao prvo visinu, ne smije biti manji od 180 cm i ne smije bit nabildan, jer model mora moći obući svaku kreaciju koju je dizajner napravio.  Onima koji se žele baviti ovim poslom poručuje da nije nimalo lak pasao, osobito djevojkama koje i više od 8 sati moraju stajati u petama višim i od 15 cm. Trebaš voljeti taj posao onda će ti krenuti, ako ti je to naporno vidi se to na tebi i onda nije to to.

On je sigurna u svoj izbor, a nama preostaje samo da mu poželimo puno sreće u novom poslovnom angažmanu.