Mick Jagger objavio pjesme inspirirane Brexitom i Donaldom Trumpom

Mick Jagger, pjevač Rolling Stonesa, objavio je svoju najnoviju pjesmu 'England Lost' protkanu osjećajima strepnje i nesigurnosti u vremenu Brexita, javlja AFP. Pjesma izražava osjećaj strepnje i nesigurnosti, neznanja o tome gdje smo, kazao je 74-godišnji Jagger za radio postaju Beats 1.

Nogometni navijač u pjesmi govori o osjećaju da se nalazimo u teškom trenutku naše povijesti.Osim ove, Jagger je objavio još jednu političku pjesmu 'Get a Grip', s aluzijom na Ameriku Donalda Trumpa u kojoj govori kako su 'sve informacije lažne'. Poznato je da Trump svakodnevno u svojim govorima i tweetovima koristi izraz fake news.Očito je da imamo puno problema. Jesam li optimist u pogledu politike? Nisam!, rekao je Jagger koji je posljednji put objavio solo pjesmu 2011. Dodao je da je glazbu za dvije pjesme počeo pisati u travnju jer nije želio čekati sljedeću godinu kada bi mogle izgubiti svaki smisao.

Posljednji album 'A Bigger Bang' Rolling Stonesi su objavili 2005., no gitarist Keith Richards upravo je rekao da rade na novom albumu koji bi uskoro trebao izaći.