'Brod kulture i gastronomije' ove godine na sedam destinacija

Kulturno-turistička manifestacija 'Brod kulture i gastronomije' obići će od danas do 4. kolovoza, na svojoj ovogodišnjoj, jedanaestoj ljetnoj turneji, sedam destinacija.

Prva postaja bit će Makarska, a slijede Postira na Braču (30.07), Trogir (31.07), Pirovac (1.08.), Zadar (2.08.), Sveti Filip i Jakov (3.08.)te za kraj Rogoznica, 4. kolovoza.

Ovogodišnja novina je gastro program koji će voditi 'gastronomad' Rene Bakalović, uz gošću Srđanu Jevtić. Tako će se uz besplatna kulturna događanja, veliku knjižaru na otvorenom, promocije knjiga i pisaca, predstave za djecu, radionice čitanja i pisanja, održati promocije i degustacije hrvatskih prehrambenih proizvoda tvrtki partnera.

Za najmlađe će Enes Kišević u večernjim satima čitati odlomke iz knjiga i recitirati poeziju u radionici 'HEPI djeca čitaju!', a književnica Sonja Zubović će 'kuhati' stihove, zajedno s djecom u radionici 'Poezija to go kuhajmo stihove zajedno!'. Večernja besplatna predstava za djecu 'Boca-Coca' održava se od 20,30 sati, a riječ je o edukativno-interaktivnoj predstavi koja promiče svijest o prednosti staklene ambalaže.

Program donosi i večernje plesne točke uz latino glazbu, u izvedbi plesnog para Petre Novosel i Silvija Fresla iz plesnog studija Bylatino.