Lonjsko će polje tjedan dana živjeti u znaku bluesa

Eko-etno selo Strug u srcu Parka prirode Lonjsko polje okupit će, treću godinu za redom, mlade glazbenike iz Hrvatske i inozemstva koji će se od danas do 6. kolovoza usavršavati u sviranju bluesa.

To je već treći međunarodni blues kamp Lonjsko polje u organizaciji Pop rock škole iz Siska, na koji se prijavilo desetak polaznika iz Hrvatske, Njemačke i Španjolske.

Znanje i vještine sviranja polaznicima će prenositi iskusni i eminentni glazbenici - Nasko Budimlić, Miroslav Dimić, Neno Borić, Zlatan Ćehić, Boris Hrepić, Toni Janković i Vedran Žanko, a kao posebni gost - mentor kampa najavljen je legendarni bubnjar Branko Popović.

Uz edukaciju i druženje, svaki dan u kampu održat će se glazbene večeri, na kojima će nastupiti vodeća imena hrvatske blues i rock scene, a ove će godine biti premijerno prikazan i dokumentarni film Bluesom prema jugu, snimljen na festivalima u Atlanti i Memphisu.Naš je kamp jedinstven po tome što se održava u netaknutoj prirodi. Za naš rad u protekle dvije godine kada su nam, osim iz Hrvatske, polaznici bili i mladi iz Njemačke, Španjolske, BiH, Bugarske i Slovenije, primili smo visoko priznanje američke organizacije Blues Fondation, izjavio je za Hinu voditelj kampa Miroslav Dimić - Žuti. Istaknuo je kako je organizator omogućio polaznicima i instruktorima vrhunski smještaj u tradicijskim posavskim kućama, a na raspolaganju su im i brojni drugi sadržaji poput kupanja, jahanja, pecanja i bicikliranja .

Time smo, rekao je Dimić, stvorili novi oblik turističke ponude, a za trajanja kampa dobrodošli su nam svi ljubitelji bluesa i drugi gosti.