Slavica Jukić je osvojila nagradu za najbolju glumicu na 6. KSIFF-u

Hrvatski kratki film Ivana Mokrovića Pohanci – Deep Fried (2017) nagrađen je na festivalu u Indiji. Uvršten je u natjecateljski program Kalkuta film festivala (6. Kolkata Shorts International Film Festival, KSIFF), a glavna glumica Slavica Jukić je osvojila nagradu za najbolju glumicu. Film je na spomenutom festivalu imao svjetsku premijeru.

Film Pohanci – Deep Fried (2017) i njegova glavna protagonistica baka Ljubica (Slavica Jukić) inspirani su pravom redateljevom bakom koja živi u stanu u kojem je film sniman. Film pripovijeda priču bake Ljubice koja ostaje sama u svome malenome stanu nakon što njena jedina unuka odlazi k ocu u Ameriku. Ljubica je nakon unukinog odlaska osamljena, tjeskobna i uplašena, ne može spavati te čitave noći bdije osluškujući zvukove s hodnika i meškoljeći se po krevetu, a tek što nakratko uspije zaspati, iz njenog zahoda izlazi ogromna zmija, koja Ljubicu dočeka u zasjedi ispred kupaonice... Ima tu puno tuge i zajedničkog mnogim bakama...

Film Pohanci, premda je na prvi pogled pomaknuta horror komedija, ima izrazito jak simbolički kontekst. U svojoj biti, to je priča o pronalaženju unutarnje snage i pobjedi vlastitih strahova, tjeskoba i slabosti. Snagom ljubavi, vjere i oprosta, sva zla mogu biti pobijeđena. Svi strahovi uništeni. A za nove promijene unutar sebe; neotkrivene stvari, izazove i okuse uvijek treba biti otvoren!

O ostvarenoj ulozi i svom filmu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su nagrađena glumica Slavica Jukić i režiser Ivan Mokrović: