Studiranje na daljinu

Studiranje na daljinu nov je način školovanja u Hrvatskoj dostupan od prošle godine. Redovito, izvanredno, u učionici ili udobnosti vlastitog doma - sve je to moguće i za studente iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Na studij više ne moraju putovati.

40-godišnja Roberta Mesić odlična je studentica treće godine online studija u Zagrebu. Studiranje putem interneta olakšalo joj je život. Prednosti su što sami sebi organizirate vrijeme, ne oviste o tome da ćete morati otputovati u drugi grad hvatati profesore, jednostavno imate mogućnost komuniciranja online s profesorom, ističe. Profesori su, kaže, mnogo dostupniji u online svijetu. Zove ih kad god zatreba pomoć u pripremi ispit ili rješavanju zadataka. 

A ni ne studira se u izolaciji. Online grupama i chatovim povezani su s kolegama i profesorima. Roditeljima čija djeca studiraju u Osijeku ili Zagrebu ovakav se način studiranja posebno sviđa.

Online se održavaju i ispiti, ali nema prepisivanja jer sve se provodi u strogo kontroliranim uvjetima, a diploma je istovjetna onoj koja se stječe nakon završetka studija s tradicionalnim izvedbenim planom.