Global Love Museum - Miljenko i Dobrila

U Muzeju grada Kaštela u Kaštel Lukšiću sutra u 21 sat otvara se izložba 'Global Love Museum - Miljenko i Dobrila'.

'Global Love Museum' ili 'Globalni muzej ljubavi'
virtualni je muzej koji je osmislio Tomislav Šola, povijesničar umjetnosti i vrhunski teoretičar baštine. Muzej u svoju zbirku sakuplja legendarne ljubavi utkane u kolektivnu memoriju svijeta. Umjesto predmeta, temeljna građa muzeja fizički je nedodirljiva - građu predstavljaju mjesta i njihove uspomene.

Zbirka muzeja svakodnevno raste te prikuplja legende neomeđene protokom vremena jer su sve priče univerzalne i jednako snažne i u današnje suvremeno vrijeme. Predstavljene su one sa svih strana svijeta, od poznatih Hrvatskih priča o Miljenku i Dobrili, Ljerki Šram i Milivoju Dežmanu, Tončici Šoljan i Jurju Plančiću, Gezi Matačiću i princezi Louise,… do priča o Mumtaz Mahal i šahu Shananu, Heloise i Abelardu, Stojanu i Ajši, Bošku i Admiri

'Global Love Museum' organizira putujuće izložbe na kojima središnje mjesto zauzima lokalna legendarna ljubavna priča. Uz pomoć 'Global Love Museuma' i u organizaciji i pod pokroviteljstvom Turističke tajednice i Muzeja grada Kaštela priča o Miljenku i Dobrili odlazi u svijet.