Književni festival 'Šušur' na Korčuli na temu žena

Šesto izdanje književnog festivala 'Šušur! - Festival od riči' održat će se 6. i 7. kolovoza u Korčuli na temu 'Među ženama'.

O ženama-stijenama raspravljat će se na književnim tribinama, svoje žene heroine će djeca oslikavati na likovnoj radionici, a zabavljat će se podjednako muškarci i žene, bez obzira na rodnu pripadnost na završnom slavlju uz glazbu koja nadilazi spol, dob i jezik, ističe se u najavi organizatora, Udruge kulturne akcije Kula.

Festival će na trgu ispred crkve sv. Marka ugostiti regionalne autorice i autore koje svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet i rodno pitanje.
Vedrana Rudan i Olja Savičević Ivančević će pripovijedati o svojim heroinama, Lamija Begagić i Tanja Šljivar o prisutnosti žena u književnosti i na kulturnoj sceni, dok će Boris Miljković i Sven Popović govoriti o muško-ženskim likovima i ulogama u postmodernističkom društvu. Moderatori će biti Mima Simić i Dinko Kreho.

Dječja radionica, koja se održava ispred crkve Sv. Petra pod nazivom 'Žene stijene', u suradnji s portalom djeca.hr, rezultirat će rukotvorinama koje će se izložiti po korčulanskim ulicama i trgovima.