'Lastovo - otok glazbe'

Glazbeni festival 'Lastovo - otok glazbe', koja se opisuje i kao 'dalmatinski Woodstock', održava se do 4. kolovoza u otočnoj uvali Mihajla. Festival večeras otvara koncert posvećen proslavljenom jazz glazbeniku, vibrafonistu i skladatelju Bošku Petroviću koji je na njemu sudjelovao od samih početaka 2000. godine.

Prvu večer predstavit će se Max Klub Jazz Festival iz Velenja, najveća i najvažnija slovenska jazz manifestacija, u okviru koje će nastupiti Jure Pukl Group i Vid Jamnik Trio.

Iako se festival dugo smatrao i nazivao jazz manifestacijom, jer je kao takav počeo 2000. godine uz sudjelovanje Boška Petrovića i ostalih poznatih jazz glazbenika, na njemu su kroz godine nastupali međunarodni glazbenici različitih glazbenih usmjerenja, napominje se u najavi.

Drugu večer festivala sviraju splitske grupe TBF i swing-ska-punkeri Justin's Johnson, a dan kasnije posjetitelje očekuje slovensko-zagorska večer uz slovenski bend Lačni Franz sa Zoranom Predinom te zagorski Fighting Fish, koji obrađuju glazbene hitove različitih glazbenih pravaca od soula, funka, rocka do reggaea, bluesa, jazza.

Festival će zatvoriti koncert zagrebačke grupe Detour te salsa i latino zvukovi u izvedbi Cubisma.

Koncerti počinju oko 22 sata, traju do dva iza ponoći, a nakon njih je priređen glazbeni program do ranih jutarnjih sati.