Crvenom i Zelenom linijom po Zagrebu

Atmosferu i šarm Zagreba posjetitelji našeg glavnog grada mogu doživjeti iz turističkih autobusa koji voze na dvije linije - Crvenoj i Zelenoj.

Crvena linija prometuje užim središtem grada, dužine je 12,5 kilometara sa šest usputnih stajališta. Zelena linija obuhvaća šire područje grada do jezera Jarun i Bundek te parka Maksimir, uz sedam usputnih stajališta. Trasa linije dužine je 32.5 km.

Korisnici s jednom kupljenom kartom mogu neograničeno koristiti obje linije s bilo kojeg stajališta tijekom 24 sata. Vozila su opremljena sustavom koji putnike na osam jezika upoznaje s gradskim znamenitostima. Djeca do 7 godina starosti ne plaćaju kartu uz uvjet da se uz jednu odraslu osobu vozi najviše troje djece, a ona od 7 do 18 godina plaćaju upola jeftiniju kartu. Karte se mogu kupiti kod vozača, na središnjem zagrebačkom trgu u objektu prepoznatljivog vizualnog identiteta te u prodavaonici karata u Petrićevoj 4. Crvena linija polazi u 10, 12, 14 i 16 sati, a Zelena u 12 i 15 sati. Polazno stajalište je u Bakačevoj ulici, podno Kaptola.

Kako se vidi Zagreb iz turističkog autobus provjerila je ekipa Dobrog jutra: