'Arena International', radionice za mlade glazbenike

Za mnoge učenike i učitelje ljeto nije isključivo vrijeme odmora i zabave. Upravo suprotno, ono je često najbolje vrijeme za učenje, i to onu vrstu učenja koja nikome ne pada teško. Učenje kroz igru, učenje iz iskrenog zanimanja, a ne samo radi dobrih ocijena.

Zašto su ljetne škole posebno važne otkrila je glazbenica Tatiana Šverko, umjetnička voditeljica projekta 'Arena International' koji se već 16 godina održava u Puli, u organizaciji Talijanske Unije - Narodno Sveučilište iz Trsta. Ove godine od 2. do 9. kolovoza traju radionice čija su posebnost koncerti koje svakodnevno održavaju učenici, predavači/pedagozi, profesionalci, umjetnici. Prije svega sudionici dolaze iz prijateljskih razloga. Pišu se ponekada nove kompozicije koje se premijerno izvode u sklopu programa 'Arena International', ali izvode se i djela starih kompozitora i tako se potiče sjećanje na njih.

Pijanistica i umjetnička voditeljica projekta 'Arena International' Tatiana Šverko u emisiji Dobro jutro, Hrvatska odsvirala je Barcarolu Antonia Smareglia te najavila je ovogodišnji projekt: