Mario je jedan od najvećih fanova Duran Durana

Uoči velikog koncerta Duran Durana na zagrebaćkoj Šalati 29. kolovoza, podsjećamo vas na priču o ponajvećem hrvatskom obožavatelju slavnog londonskog benda. Možda vas inspirira na novi hobi, ili podsjeti na uzbuđenja prvih koncerata.

Samo u Zagrebu Duran Duran sviraju samostalni koncert!

Zagrepčanin Mario Kolega još je u djetinjstvu izabrao svoj omiljeni bend. Sve je počelo prvim koncertom Duran Durana, a danas je Mario jedan od deset ljudi s najvećom kolekcijom predmeta vezanih uz ovaj londonski bend. Na prvom koncertu bio je 1998. godine, a svoj omiljeni bend upoznao je tri godine poslije. Bio sam pozvan na upoznavanje i to mi je otvorilo sasvim drugu perspektivu što se tiče samog benda i poimanja odlaska na koncerte. Nakon toga ja sam, što se kaže, eksplodirao i na svaku sljedeću turneju išo sam na barem jedan koncert, prisjeća se Mario.

Ljubav prema bendu Mariju je pribavila bogatu kolekciju predmeta i izdanja. Impozantan broj od 1500 predmeta među kojima su majice, bedževi, kuglice za bor pa čak i žvakaće te keksi, Marija svrstava među deset najjačih Duran Duran kolekcionara na cijelom svijetu. Marijeva kolekcionarska strast bit će pretočena i u knjigu jednog zagrebačkog autora u kojoj će spomenuti i najvažniju priču vezanu uz Duranovce.

Mario je i osnivač internetske stranice koja okuplja hrvatske i druge zaljubljenike u ovaj bend. Kako naglašava, i dalje planira ići na turneje u pratnji svoje supruge i  nada se kako će se u njegovoj kolekciji naći još koji predmet vezan uz osebujan glazbeni opus popularnih Londonaca.