Barbara i Aleksandra pišu blog

Poznata voditeljica Barbara Kolar nedavno je s prijateljicom Aleksandrom Aleksandrovom Oberstar pokrenula blog u kojem je spojila sve svoje ljubavi putovanja, fotografiju i hranu.

Dobre se stvari kuhaju dugo na laganoj vatri, a na ideju da napravi blog omiljena televizijska i radijska voditeljica Barbara Kolar došla je prije nekoliko godina. To je jedna jako, jako stara ideja. Prije pet godina sam naricala svi su već sve napisali, nema smisla počinjati se time baviti. I dalje sam kuhala, i dalje sam voljela fotografirati to što kuham, hodati okolo i jesti. Imala sam u jednom trenutku malo više vremena koje sam usmjerila u nešto kreativno. Mislim da je na neki način mom blogu kumovao HRT jer sam radila 'Kruške i jabuke' i jedan meni strašno dragi projekt kuhanja, koji se prošle godine reprizirao nakon 13 godina,' Gušti su gušti' u kojem sam upoznala puno naših tradicionalnih recepata za koje nisam znala, a sada su u ponudi nekih restorana

Na svojim je stranicama voditeljica spojila dvije velike ljubavi: pripremu ukusnih delicija i otkrivanje novih kultura preko raskošnih i zanimljivih fotografija. Ja sam amater u kuhanju i fotografiranju. A htjela bih da to izgleda, neću reći spektakularno, ali najbolje moguće. Zato smo za portrete angažirali Damira Hoyku. Iako je to dvosjekli mač, kad vidiš fotku koju je on napravio, pa poslije moju, možda ti padne raspoloženje. Moj brat je školovani dizajner, ali je prvi put logo radio nama za stranicu. On i njegova djevojka su kreirali stranicu prvi puta.

Blog se može čitati na tri jezika: hrvatskom, slovenskom i engleskom, a recepti se izmjenjuju svakih nekoliko dana. Zasad ima desetak recepata. I slatko i slano. Sa slatkim je lakše jer ga je lakše poslikati. Fotogenično je, zato mislim da ljudi i vole imati slatko po blogovima. Dosta se baziramo na tradicionalnim receptima, s obzirom da je moja prijateljica podrijetlom Bugarka, a ja Mađarica. Imamo nekih naslijeđenih starih kuharica, one moje bake stare su preko 100 godina. Neki su recepti otamo, u malo modernijoj verziji. Još je moja baka govorila da je 'nekaj poboljšala'...

Ljubav prema kuhanju Barbara je naslijedila od bake. Njih dvije uvijek su mijesile, miksale i ukrašavale kolače. Za sve koji se još nisu odlučili kuhati ili bi htjeli vidjeti koliko je Barbara spretna ili nespretna u kuhinji s prijateljicom Aleksandrom spoonfulof.life je stranica koju moraju posjetiti. Vjerujem da ćete naći jasne recepte, a možda i više priče kako kuhamo i gdje se sve spotičemo kad imamo kuhaču u ruci.