Od ljubavi prema konjima do konjičkog kluba

Konjički klub Jarun svake godine ima sve više članova, a osobito polaznika škole jahanja, osnovan je 2006. kako bi se promicao konjički sport. Ideja je nastala spontano, iz ljubavi prema konjima!

Andrea Novak Djelmić, trenerica u KK Jarun bavi se jahanjem od svoje 10 godine. Nakon nekog vremena imala sam svoje konje koji su bili za mirovinu, a meni je bio san da ih nagradim kao što su oni mene nagrađivali u sportskom uspjehu, da doživotno budu pokraj mene i da uživaju u zasluženoj mirovini. Tako se rodila ideja da moja obitelj, prvenstveno moji roditelji i ja osnujemo klub.

Andrea je bila članica Hrvatske konjičke reprezentacije,a vlastiti uspjesi motivirali su je da stečeno znanje o sportu i konjima prenosi dalje. Kaže da se našla u trenerskom poslu. I 11-godišnja kći Lea Djelmić postiže dobre rezultate u preponskom jahanju. U klubu jaše sve konje, ali kobila Bajardila posebno joj je draga.

Odnos s konjem jako je bitan, s njima treba nježno da se ne naljute, a bolje ih je nagrađivati nego kažnjavati. Uz dobru zabavu i postizanje rezultata u jahanju, klub ima mnogo širu svrhu.