Okusi tradicijske kuhinje podravsko-prigorskoga kraja

Da se u podravsko-prigorskom turizmu može više i bolje - znaju svi koji se turizmom bave ili koji mu se tek namjeravaju posvetiti. Zbog toga se iskorištava svaka prilika da se pripreme kvalitetni turistički sadržaji. Jedan od njih svakako je i gastronomska ponuda.

Zbog toga je i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije pozvala ugostitelje da jelovnike usklade s tradicionalnom ponudom Podravine i Prigorja te certificiraju jela koja poslužuju.

Dodjela standarda okusi tradicijske kuhinje samo je prvi dio priče koja bi nastavak dobila kreiranjem gastronomskog programa i ruta, osmišljavanjem manifestacija - s naglaskom na lokalno, domaće. Od Đurđevca do Kalnika jelovnike s tradicionalnom ponudom osmislilo je osam restorana.

Obveza je ugostitelja da uz domaća jela poslužuju i vina i likere vinara svojega kraja. Brendiranjem su podravsko-prigorski vinari dobili priliku pokazati čime raspolažu i koliko su u proteklih 15-ak godina podignuli vinske standarde.