Suprug danske kraljice ne želi biti pokopan uz nju

Suprug danske kraljice Margarete II., princ Henrik koji je francuskog podrijetla, ne želi nakon smrti biti pokopan uz svoju suprugu, priopćila je kraljevska palača.

Duboko nezadovoljan što je uvijek u sjeni svoje supruge, 83-godišnji princ je odlučio da nakon smrti neće počivati uz svoju životnu družicu koja se složila s tom odlukom, rekla je za dnevni list BT ravnateljica tiskovnog ureda kraljevske palače Lene Balleby.

Odluka princa Henrika, koji nikada nije stekao naslov i dužnost koje je želio, povezana je s činjenicom da u životu nije bio jednak sa svojom ženom, pa ne želi to biti ni nakon smrti, obrazložila je Balleby. Henrik nikada nije skrivao nezadovoljstvo zbog toga što nije stekao naslov kralja i to ga je zadnjih godina sve više frustriralo, dodala je.

Premda je odbio počivati uz suprugu u kraljevskoj grobnici u katedrali u Roskildeu, gdje se po običaju ukapaju kraljevski parovi, princa će pokopati u Danskoj. Voli Dansku i više od 50 godina je radio za Dansku. Princa će zato pokopati u Danskoj.

Glasnogovornik palače za AFP-a je potvrdio informacije lista ne navodeći druge pojedinosti.