Premijera 'Aziza ili svadbe koja je spasila Zapad u Vili Dalmacija

U splitskoj Vili Dalmacija na Marjanu u srijedu, 9. kolovoza, u sklopu 63. Splitskog ljeta održat će se premijera drame Predraga Lucića 'Aziz ili svadba koja je spasila Zapad', najavio je redatelj predstave Dino Mustafić.

Mustafić je izrazio zadovoljstvo što se nakon gotovo deset godina našao s ansamblom splitskog HNK, i to ovoga puta 'lijepim i uzbudljivim povodom uprizorenja domaćeg autora i teksta Splićanina Predraga Lucića'.

Za taj je Lucićev tekst kazao kako je i tada kada je napisan nevjerojatno anticipirao neke trendove i događanja u globalnom svijetu, u prepoznatljivom autorovom maniru, oštrom i angažiranom političkom i satiričkom tonu koji otvara niz akutnih pitanja suvremene civilizacije.

U toj duhovitoj i mudroj tragikomediji glavnu ulogu nosi Nikša Arčanin, dok ostale uloge tumače Stipe Radoja, Katarina Romac, Nikola Ivošević, Monika Vuco, Tajana Jovanović, Marjan Nejašmić Banić, Nives Ivanković, Nenad Srdelić, Davor Pavić, Vicko Bilandžić, Ivo Perkušić, Ivan Baranović, Mia Čotić i Zdeslav Čotić. Dramaturginja predstave je Željka Udovičić Pleština, scenograf Dragutin Broz, kostimografkinja Lejla Hodžić, koreograf Gjergi Prevazi, a autorica glazbe Tamara Obrovac. Za video art se pobrinuo Rino Barbir, a Zoran Mihanović i Tomislav Luetić će oblikovati svjetlo i ton.

Predstava će osim u srijedu, 9. kolovoza biti izvedena još i u iduća četiri dana.