Spektakularan i zahtjevan show Pet Shop Boysa

Grandiozna Super turneja Pet Shop Boysa dolazi u subotu 12. kolovoza u Zadar na jedino hrvatsko i regionalno izdanje. Pripreme za najveći pop spektakl ovog mjeseca na Jadranu trajat će tri dana, a počinju već u četvrtak rano ujutro kada počinje postavljanje produkcije na velikom otvorenom prostoru pored dvorane Jazine.

Koncert Pet Shop Boysa jedan je od najspektakularnijih, ali i najzahtjevnijih glazbenih showova današnjice, kako u produkcijskom, tako i u realizacijskom smislu. Dizajn kompletnog nastupa osmislila je Es Devlin s kojom su usko surađivali dizajner rasvjete Rob Sinclair, programer svjetla Ben Cash, režiserka Lynne Page i dizajner kostima Jeffrey Bryant. Glavna razlika u vizualnom segmentu je prednost koju su projekcije i laseri dobili naspram LED ekrana. Nevjerojatnih sedam projektora, svaki s čak 20.000 lumena te laserski prsteni, dobitnici četiri ILDA nagrade za “Best Live Stage Show”, alat su kojim se realizira kompletan nastup. Kolika točnost je potrebna da su u potpunosti sinkronizaciji s glazbom govori i činjenica da sve projekcije imaju timecode kako bi se izbjeglo bilo kakvo kašnjenje. Produkcija Pet Shop Boysa na veliki koncertni prostor pored dvorane Jazine stiže iz nekoliko europskih zemalja i počinje se namještati u četvrtak ujutro kako bi sve bilo spremno do subote.

Vrata za ulazak bit će otvorena u subotu 12. kolovoza u 20:00. Kao i na prethodnim koncertima osigurana su dva ulaza – jedan od mora (Obala kralja Tomislava), a drugi iz ulice Ravnice. U koncertnom prostoru smještene su dvije VIP tribine. Vlasnici VIP ulaznica u prostor ulaze s ulaznicama koje će na ulasku na samu tribinu morati zamjeniti za narukvicu.

Pet Shop Boys svoj će nastup započeti oko 22 sata. U Zadru će bend odsvirati samostalan koncert sa set listom ispunjenom najvećim hitovima karijere, kao i recentnim singlovima s albuma “Super” i “Electric”. Po prvi put nakon brojnih turneja Neilu Tennantu i Chrisu Loweu će se na pozornici pridružiti i kompletan bend