Darko Zorić prepjevao 'Unchained Melody'

Darko Zorić rođen je u Australiji kao dijete hrvatskih roditelja. Glazbeni dar naslijedio je od oca Josipa. U djetinjstvu ga je slušao dok je sa svojim sastavom 'Budilice' pjevao u hrvatskog zajednici. Josip Zorić skladao je mnoge pjesme pohranjene u hrvatskoj glazbenoj škrinji, među ostalima i skladbu 'Hrvatskog sam roda sin' koju pjeva Krunoslav Kićo Slabinac.

Darko je velikog talenta. Pjeva, svira i vlasnik je glazbene škole 'Jumbo Notes'. Sa sastavima 'Sto na sat' i 'Starom školom' nastupa na mnogim događanjima. 'Unchained Melody' obvezno izvodi na svim svadbama, bilo u hrvatskoj zajednici ili za australske prijatelje. Pjesma je u prošlom stoljeću bila jedna od najizvođenijih diljem svijeta. Snimilo ju je više od 670 pjevača na raznim jezicima. Darko ju je htio pjevati na hrvatskom, ali provjeravajući mnoge izvore iznenadio se što ne postoji na našem jeziku, stoga je prionuo poslu. S ocem je napravio hrvatsku verziju pod nazivom 'Slobodna melodija'.

Producirao je i spot koji je u manje od desetak dana prikazivanja prikupio  20 tisuća pregleda. Jedinstven je jer ga je snimio sa suprugom s kojom ima četvero djece. 

'Vraćam ti se sad, čekaj me...'
ovog ljeta pjeva i po Hrvatskoj, a zapjevao je i u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: