Mlada Ukrajinka Daria Lisenko piše na hrvatskom

Daria Lisenko mlada je pjesnikinja iz Ukrajine koja piše pjesme i kratku prozu na hrvatskom jeziku. Upravo je objavila svoju prvu samostalnu zbirku 'Nemam objašnjenja za ovo'.

Daria Lisenko (rođena 1992. u Kijevu) mlada je pjesnikinja iz Ukrajine koja piše pjesme i kratku prozu na hrvatskom jeziku. Ovog srpnja objavila je svoju prvu samostalnu zbirku 'Nemam objašnjenja za ovo', a kako je Daria još i slikarica sama je ilustrirala svoju knjigu. Još je 2002. boraveći u Zagrebu kao dijete ukrajinskog diplomata (savjetnika, otpravnika poslova u veleposlanstvu Ukrajine) Jurija Lisenka u koautorstvu s ocem objavila knjigu dječjih pjesama na hrvatskom jeziku 'Gle, ide svašta!', a 2014. tiskano je i drugo nadopunjeno izdanje iste zbirke.

2013. ponovo je došla u Zagreb na studij germanistike i povijesti umjetnosti te je počela pisati na hrvatskom pjesme za odrasle koje su se više puta objavljivale u književnim časopisima i portalima, a također dobivale nagrade na raznim natječajima. Više puta je nastupala čitajući svoje pjesme na radiju i televiziji.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska  govorila je o svojoj novoj zbirci, stvaralaštvu te životu u Ukrajini i Hrvatskoj.